به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مازندران، آیت الله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، روز گذشته در نخستین سالگرد ارتحال آیت الله نظری خادم الشریعه (ره) در مسجد جامع ساری با اشاره به جایگاه تاریخی مازندران در عالم پروری، گفت: جایگاه بلند این استان در پرورش عالمان بزرگ و نقشی که استان و بزرگان آن در علوم و معارف الهی در طول تاریخ داشتند، بسیار برجسته و روشن است.
وی با بیان اینکه مردم این منطقه یک پایگاه قدرتمند نورانی و سیاسی برای اهل بیت (ع) و خاندان پیامبر بودند، ادامه داد: پرورش یافتگان این خطه، مشعل معارف اهل بیت (ع) و قدرت اجتماعی و سیاسی اهل بیت (ع) را در این منطقه نورانی در روزگاری که خاندان پیامبر در غربت و مظلومیت بودند، روشن کردند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه سرداران و نامآوران بزرگ خطه شمال و علویان و دودمانهای پاک در دوران غربت و مظلومیت اهل بیت (ع)، پرچم خاندان پیامبر، عاشورا و خونخواهی سالار شهیدان را برافراشتند، خاطرنشان کرد: وقتی تاریخ حوزههای علمیه، عالمان دینی و بزرگان شریعت را در این استان ورق میزنیم در فصل فصل آن ستارگان درخشان و خورشیدهای فروزان میتابند.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه متفکران علوم عقلی، فلسفی و کلامی که از این منطقه برخاستهاند نقش بزرگ و پیشرانی در پیشبرد معارف الهی و علوم اسلامی و حوزههای علمیه داشتند، افزود: فقهای سر افزار و بزرگ، سیاست مداران دینی و محدثان و مفسران تاریخ نگاران جز سرمایههای اصلی ایران و اسلام و حوزههای علمیه هستند.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه همه ما وامدار مردم هستیم، ادامه داد: اگر روحانیت، حوزه و دانشگاه سخنی میگوید و مسئولان نیز اقدامی میکنند تنها برای مردم است و این مردم بودند که در طول قرنها افتخار آفریدند و با تربیت بزرگانی هم این خطه را نورانی کردند و حوزههای علمیه، ایران و جهان اسلام را نیز در پرتو افکار نورانی آنها بهره مند شدند.
وی به ویژگیهای آیت الله نظری خادم الشریعه (ره) اشاره کرد و گفت: آیت الله نظری (ره) با آن سوابق درخشان دانش، زهد، تقوا، مردم داری و همه فضائل اخلاقی، یک ستاره از این منظومه و کهکشان خطه شمال است.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه در عصر انقلاب اسلامی مردم مازندران جز پیشگامان نهضت و انقلاب اسلامی بودند، تصریح کرد: تاریخ را باید شناخت و بر این تاریخ نورانی علم و فرهنگ تکیه کرد.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش دشمنان در جهت از بین بردن هویت اسلامی، ایرانی و انقلابی جامعه اشاره کرد و گفت: مردم ما مردم تاریخ داری هستند و به همین تاریخ پر افتخار تکیه زدند و از همین منطقه در طول قرنها عالمان بزرگی برخاستهاند و امروز نیز این ظرفیت وجود دارد.
عضو فقهی شورای نگهبان به نقش مهم نهادهای آموزشی به ویژه آموزش و پرورش در توجه به این داشتههای مهم تاریخی اشاره کرد و افزود: باید این هویت مهم تاریخی، دینی، فرهنگی و انقلابی در ذهن نسل جدید بنشیند و این وظیفه آموزش و پرورش است.
وی در ادامه، مسؤولیت انسان را وابسته به یک سلسله عوامل علم و دانش، توانایی، دارایی، موج عمل و همچنین پیشگامی در پایه گذاری کار خیر و نیک دانست و تصریح کرد: کسانی که موج عمل بیشتری دارند به طور حتم مسئولیت آنها در جامعه نیز بیشتر خواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه عالمان دین با تربیت شاگردان و تأسیس حوزه علمیه موجب عمل آنها در جامعه ادامه خواهد داشت، افزود: اگر نهاد علم و حوزه درست عمل کنند همه این امور بر مسئولیت این نهادهای مهم اضافه خواهد کرد.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه یک عالم دین، معلم، الگو، مبلغ و پایه گذار است و دیگران به او توجه میکنند و عمل او در جامعه موج دارد، تصریح کرد: همه این شاخصها مسئولیت یک عالم را سنگینتر از دیگران میکند.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: عالمی همچون آیت الله نظری خادم الشریعه (ره) علم، دانش و تقوای او در جامعه شعاع پیدا میکند و همه از او بهره میبرند و این شعاع نورانی را باید قدر دانست.
وی به مردمی بودن علمای دین اشاره کرد و با بیان اینکه مردمی بودن و زهد همواره جز افتخار عالمان دینی ما در طول تاریخ بوده است، تصریح کرد: اگر این ویژگیها از یک روحانی گرفته شود آنگاه آن فرد روحانی واقعی نخواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه کشور در پایان با تأکید بر اینکه روحانی واقعی وجودش را وقف مردم میکند، بیان داشت: چنین شخصیتی با همه اعتقادش، خود را خادم مردم میداند.
انتهای پیام